Aktuella tävlingar

Läs mer här om hur fototävlingar går till

Nytt är att vi har en ny mejladress dit ni skickar alla tävlingsbilder, samt att ni ska fylla i och skicka med en följesedel med varje tävling. Ni skickar in den tillsammans med dom digitala bilderna till tavling@kinnafotoklubb.se De finns med här nedan under varje tävling. Följesedeln ser olika ut beroende på vilken tävling det är. Har ni frågor eller vill ha hjälp så hör av er på mejl som ovan eller ring. 0704347902 Hälsningar Leif

Redovisning av Markmästerskapet

Som äger rum den 18:e november kl. 15.00 i Studieförbundet vuxenskolans lokal. Kom och se på deltagande bilder och hör juryns kommentarer till bilderna. Det bjuds på fika.

Redovisning av Göteborgsmästerskapet

Redovisningen kommer att ske på Partille Kulturhus 2018-12-08 -2018. Följ med och titta på alla vinnarbilder och hör kommentarerna från juryn.

Markmästerskapet 2018

Markmästerskapet är en tävling mellan fotoklubbarna i Mark. Det innebär Kinna och Hyssna Fotoklubbar.
Tävlingen är indelad i digital bild, påsikt (pappersbild) färg och påsikt svartvitt.
Tre bilder per klass tillåts. Digital bild 2000 pixlar på längsta sidan. Påsikt max 40 cm inklusive passepartout.

Bilderna kan lämnas in till Leif. Mejla in dom digitala bilderna till tavling@kinnafotoklubb.se tillsammans med följesedel. Vill du ha hjälp med bilder, montering eller undrar över något, hör av dig så fixar vi det.
Redovisning: Meddelas senare
Inlämning: Senast 21 oktober.

Inbjudan och regler: MARKMÄSTERSKAPET I FOTO 2018 Fyll i följesedeln och skicka den med dom digitala bilderna. Följesedel Markmästerskapet 2018

RSF Klubbtävling

Vi inbjuder samtliga fotoklubbar anslutna till RSF
att deltaga i RSF Klubbtävling 2018.
Tävlingen arrangerades första gången 2016 och är en årligen återkommande tävling mellan Sveriges Fotoklubbar. Varje klubb får delta med 10 bilder vilket gör att såväl små som stora klubbar har samma chans att nå framgång.

Tävlingsregler
Varje klubb deltar med 10 digitala bilder, färg eller svartvitt, från fem till tio fotografer. Fotograf kan endast delta för en klubb, med max två bilder.
Motivområdet är fritt och bilderna får inte ha blivit prisbelönta eller uttagna för visning vid tidigare RSF Klubbtävling. Bild som är nästan identisk med tidigare belönad bild får inte delta igen.
Bildfilerna ska ha formatet jpg, med längsta sida max 2000 pixlar och storleken ska vara max 1500 kB.
Bildfilernas filnamn ska vara: Klubb_Efternamn_Förnamn_Bildtitel.jpg. Exempel: Storstads_FK_Andersson_Per_Solnedgång.jpg
Genom att skicka in bilder till RSF Klubbtävling ger du RSF rätt att i icke-kommersiellt syfte visa bilderna i samband med utställningen (t.ex. i svensk fotopress), vid resultatredovisningen och att under innevarande år välja bilder för publicering på hemsidan, visning på fotomässa samt RSF:s årsbok.

Bilderna skickas in senast 25 oktober till tavling@kinnafotoklubb.se

Västsvenska Fotoexpon 2019

Varmt välkommen med bilder till Västsvenska FotoExpon 2019. Lidköpings Fotoklubb och VSFs styrelse.

Inbjudan: Inbjudan Västsvenska FotoExpon 2019
Regler: VSF FotoExpo Regler 2019
Etiketter: Etiketter VSF FotoExpo 2019

Fyll i denna följesedel: Följesedel_Västsvenska FotoExpon 2019

Inlämning: SISTA INLÄMNING (TILLHANDA) 2018-10-26 till Leif Elmgren, digitalbilder mejlas till tavling@kinnafotoklubb.se

Riksfotoutställningen 2019

Riksförbundet Svensk Fotografi RSF inbjuder alla sina medlemmar att delta med nytagna bilder i den årliga Riksfotoutställningen. Olika jurygrupper svarar för urval av bilder och fördelning av medaljer och diplom. Påsiktsbilderna ställs ut under Riksfototräffen och juryn finns på plats för att kommentera de antagna bilderna. Medaljer och diplom delas ut till de belönade fotograferna.

I år är det Österlens Fotoklubb som fått äran att arrangera Riksfototräffen med tillhörande Riksfotoutställning och stämma. Den äger rum helgen den 24-26 maj 2019 i Simrishamn på NORDIC SEA WINERY. En unik miljö.

Information om dom olika klasserna mm. hittar ni på RSF:s hemsida.

Inlämning: senast 31 januari 2019

Viskadalstävlingen 2019

Viskadalstävlingen är en tävling mellan klubbarna utmed Viskan d.v.s. Borås Fotoklubb, Kinna Fotoklubb, Hyssna Fotoklubb och Varbergs Fotoklubb.

Tävlingen är indelad i fyra klasser:
Klass A: Kollektion om 3 bilder, digital bild
Klass B: Kollektion om 3 bilder, påsiktsbild (Sv/v eller Färg)
Klass C: Enstaka bild, digital bild
Klass D: Enstaka bild, påsiktsbild (Sv/v eller Färg)
Varje medlem får delta med en kollektion per klass A och B samt upp till två enstaka bilder
per klass i klasserna C resp D.

Nästa inlämning våren 2019 (februari).

Göteborgsmästerskapet 2019 (hösten)

GM är en fototävling som är öppen för fotoklubbar i Göteborgsregionen (en radie på c:a 10 mil).
Tävlingsklasser
Klass ”A” Svart/vit, Kollektion 3 – 5 bilder
Klass ”B” Digitalt projicerad färgbild, kollektion 3 – 5 bilder
Klass ”C” Enstaka färgbild (Påsikt)
Klass ”D” Digitalt projicerad enstaka färgbild eller svartvit.
Klass ”E” Enstaka pappersbilder. Svartvitt

Fyll i: Följesedel GM 2019 Se regler och inbjudan här: Inbjudan och regler GM 2019
Inlämning : SISTA INLÄMNING (TILLHANDA) 2019-00-00 till Leif Elmgren, digitalbilder tillsammans med följesedel mejlas till tavling@kinnafotoklubb.se Redovisning : Kommer att ske på Partille Kulturhus 2019-00-00

Bilderna kan lämnas in till Leif   tavling@kinnafotoklubb.se   Det går bra att mejla in dom digitala bilderna. Vill du ha hjälp med bilder, montering eller undrar över något, hör av dig så fixar vi det.

Vid frågor och funderingar tveka inte att ta kontakt med :
Leif E . Fotoklubben står för deltagaravgiftern
pergola-3