Klubbmästerskapet är en tävling för medlemmarna i Kinna FK.

Hej! Nu är det dags att lämna in bilder till Klubbmästerskapet Etapp 1.

Klubbmästerskapet etapp 1 blir lite annorlunda denna gång. Den kommer att ha ett tema (Växtkraft) och ingå i uttagningen till fotoutställningen VÄXTKRAFT på Rydals museum. Därför lite annorlunda regler och format. Ca 4 bilder kommer att tas ut till utställningen. Nytt är formaten och att det ska finnas en högupplöst bild för utskrift.

Regler: Svartvitt och färg är lika välkommet. Temat för bilderna ska vara Växtkraft som får tolkas helt fritt. Ett tema som känns rätt i vårtider och som vi tror och hoppas lämnar utrymme för en mängd olika bildmässiga tolkningar. Några ytterligare begränsningar eller förutsättningar än själva temat i sig sätter vi inte. Bilderna kan vara tagna var som helst, hur som helst, när som helst. Bildfilen ska som vanligt mejlas in med max 2000 pixlar på längsta sidan. Filnamnet ska innehålla bildtitel och namn (det räcker med initialer). Följesedel behövs ej och ni deltar med max 3 bilder i formaten 50 x 70 cm eller 35 x 50 cm eller kvadratiska mått. 50 x 50 eller 35 x 35 cm. som skickas till tavling@kinnafotoklubb.se senast 1 november

Dock behöver bilderna även finnas som högupplöst jpeg./kvalitet som håller för utskrift i något av de angivna formaten. Ifall din bild placeras och blir uttagen till utställningen. Varje fotograf får välja/ange avsett utskriftsformat.

Så här har Rydals muséum tänkt.
Hej!
Under perioden 14/3 – 31/5 (pingstdagen) 2020 skulle vi på Rydals museum gärna vilja anordna en fotoutställning i vår stora utställningshall Rensen i samarbete med fotoklubbar i västsverige.
Syftet är dels att få fram en utställning som illustrerar hur man med stor uttrycksmässig, teknisk och konstnärlig variation i det fotografiska mediets form kan närma sig ett givet tema, dels att lyfta fram och påvisa det engagemang, den kreativitet och den kompetens som finns inom dagens fotoklubbar i en tid när många talar om ”föreningsdöden” och att fotografi idag bara skulle ha sitt forum i det outsinliga bildflödet på sociala media. Självklart vill vi också att en utställning skall tjäna som inspirationskälla för den fotointresserade och kanske motivera en och annan att faktiskt gå med i en fotoklubb.
Det blir lite krångligare med bestämda format mm, så undrar ni över något eller behöver hjälp, hör av er via mejl eller ring 070-4347902, 0320-33436.

Hälsningar Leif