Månadsmöte!

Måndag den 24/2 är det dags för träff! Vi skall samla ihop oss inför kommande utställning på Kinna Bibliotek. Nu ska vi visa vad vi går för! “Det är vi som är Kinna Fotoklubb”!

Ni som känner er osäkra på vilka foton ni skall ha med, antal foton, hur och var fotona skall skrivas ut, vilka eventuella ramar eller passpartouter som ska användas, storlek på fotot. Ni som är osäkra på detta, låt inte detta hindra er från att medverka i utställningen!!! Ta med era frågor till mötet. Har ni inte inte skrivit ut bilderna så ta med bilderna på USB. Vi kan även hjälpas åt att montera bilderna. Vi kan tänka till tillsammans om formuleringen på texten som ska bifogas. Vi ska inte göra detta för komplicerat. Ta hellre med en bild extra. Om det visar sig att det blir för många bilder får dom som hänger utställningen göra ett urval.

Kvällens fototema är “skrynkligt”. Ta med 2-3 foton på USB. Det blir spännande!

Väl mött i PRO:s lokal på Prästgatan 1 i Kinna kl 18.30. Vi brygger kaffe och te men vill du smaska på något till drycken så ta med det själv.

Välkomna hälsar styrelsen genom Susanna och Maria!

P.S Glöm inte att sista dagen för att medverka i Viskadalstävlingen är den 24/2.

P.S P. S Lö den 14/3 är det redovisning av Västsvenska Fotoexpon i Kungälv. Vi har ännu inte blivit meddelad tidpunkt. Åk gärna till Kungälv för att samla intryck för nästa år är det Kinna Fotoklubb som är värdar.

Nytt År. Nya möjligheter!

Så spännande att se vad 2020 har att bjuda på.

Vi kan med glädje se fram mot en ny möteslokal till exempel. Vi har fått möjlighet att hyra PRO:s lokal på Prästgatan i Kinna och det är där vi kommer att ha våra möten nästa termin. Det blir bra hoppas vi!

Mycket annat trevligt har vi att se fram mot! I början på mars t ex, då ska vi ha en fotoutställning på Kinna bibliotek. Temat är ”Det är vi som är Kinna Fotoklubb”. Det vore kul om så många som möjligt vill delta. Du får själv välja ut vilka foton du vill visa. Till bilderna ska någon typ av text medfölja. Något om dig själv, varför du tycker om att fotografera, en dikt eller vad som helst som beskriver dig. Låt inte detta moment avskräcka dig! Det behöver inte vara många ord. Hur många foton var och en ska bidra med beror på antalet intresserade. Vi kommer med mer information på årsmötet.

Alldeles snart kommer information om innehållet på vårens träffar. Men vi kan redan nu avslöja att det bland annat kommer att innehålla stillebenfotografering, porträttfotografering, ta med foton associerat till ett tema, fotostafett och bildvisning av Japanresa.

Vid avslutningen i december fick vi ta del av redovisning och kommentarer från Ostrikets fotoklubb gällande utställningen ”Växtkraft” på Rydals museum. Det var en trevlig redovisning och juryns kommentarer ledde till många skratt. Resultat och kommentarer kan du läsa på hemsidan under ”Fototävlingar” och sedan ”Resultat”.

Visst träffas vi igen måndagen den 27 januari klockan 18.30? Klart vi gör! Då har vi årsmöte!

Det var allt för nu!

God fortsättning önskar styrelsen genom Maria