Nu är det sommarlov!

Mycket trevligt har vi hittat på under vårterminen. Många foton har passerat revy.

Vid avslutningen vid Dräggsjön kom det spridda regndroppar men Christer lyckades ändå med konststycket att grilla korv. Tack för det! Susanna visade oss terminens fotostafett. Alltid lika spännande att se och höra fotografens associationer. Den som inte var med under kvällen kan se alla bilderna på vår Facebooksida. I sista stund kom även resultatet på klubbtävlingen och vi fick höra juryns kommentarer:

1. “Fiskafänge” Gert O: En klar vinnare! En bild med mycket action men ändå perfekt balanserad. Välplacerade och nästan stiliserade fåglar som skapar linjer, former och mönster tillsammans med människor i pose gör en bild att gå på upptäcksfärd i!

2. “Fundersam” Susanna B I: En bild full av liv! Vad funderar han på? Och vad får han mig att fundera på? Fullt fokus i blicken!

3. “Instängd” Maria L: En bild som berör djupt in i själen! Sin egen förgänglighet blir genast tydlig, men också längtan efter någon eller något annat!

Resten av resultaten kan ni läsa under fliken “Fototävlingar” och “Tävlingsresultat” på hemsidan.

Där kan man även se resultatet från Riksfototräffen i Simrishamn den 24-26 maj. Det var Österlens fotoklubb som var värdar i år. Träffen anordnades i Ekfaltshallen och Showrum/restaurang, Nordic Sea Winery. Vi var några medlemmar från fotoklubben som rest söderut för att möta medlemmar från ca 140 fotoklubbar. Ungefär 4000 bilder var inskickade till tävlingen.
Speciellt glad medlem i Kinna fotoklubb var Irene Gustafsson som fick diplom i grupp B, digital med sin kollektion “Nypor på lina” och Camilla Ekendal med sitt bildspel “Framtiden”. Grattis!
Glada var också Leif Elmgren, Camilla Ekendal , Maria Lundborg som fick visningar. Ann-Louise Feltenmark var förstås också glad för sin visning även om hon inte var närvarande i Simrishamn.

Höstterminens första träff är den 26 augusti. Samla på er bilder på “Dörrar” som är kvällens fototema. Mer information om höstterminens innehåll kommer!

Trevlig sommar önskar styrelsen!