Program för Kinna Fotoklubb 2020

Här är vårens programblad för nedladdning. Klicka här för Vårprogrammet 2020 i PDF-form.

Vårens bildkvällar 2020 (uppdateras löpande)

27/1Sedvanligt årsmöte samt planering inför utställningen “Det är vi som är Kinna fotoklubb”. OBS: Ni som vill delta meddelar detta!
Därefter visar Maria Lundborg bilder från sin Japanresa.


24/2Vi inleder med att dela med oss av eventuella erfarenheter av att ställa ut eller om utställningar man sett. Vi förbereder
sedan utställningen på biblioteket. Ni som har bilder att hänga tar med sig dessa.
Temabild: “Skrynkligt”.


9/3Vernissage 17.30–19.00 Kinna bibliotek.


30/3Stillebenfotografering (ansvarig: Susanna). Ta med din kamera och föremål att fota, och kanske bakgrunder eller underlag (tyger och liknande). Gärna även stativ och belysning av något slag.
Temabild: “Kontrast”.

Stillebenfotografering inställld p.g.a. corona. Den som vill tar istället med valfri kamera till den kända blåsippebacken strax utanför Fritsla. Gärna något varmt att dricka i en termos också samt oömma kläder och – om man har – ett liggunderlag för bekvämt magläge! Tänk bara på att hålla lagom avstånd från varandra, och kom gärna tidigare om ni har möjlighet för då är det kanske lite sol kvar.

Vägbeskrivning: Från Förläggarevägen svänger man in på Nitarevägen som sedan övergår till Basteråsvägen, och den ska man följa över Häggån och fortsätta uppåt tills man kommer till en svag Y-korsning (nästan en T-korsning) och då tar man till höger och fortsätter en bit till, och sedan ser man till vänster ett ställe där folk ibland parkerar sin bil och fikar. Där har ni blåsippebacken!


15/4​ ​Extra fotomöte, mer info kommer!


27/4Porträttfotografering (ansvarig: Tore). Vi kan fota både inomhus och utomhus om vädret tillåter. Modellerna är vi själva! Tore tar med enklare studioutrustning. Temabild: “Baksida”.


13/5​ ​Extra fotomöte, mer info kommer!


25/5Terminens sista möte! Vi träffas vid Dräggsjön och grillar korv. Resultatet av klubbmästerskapet avslöjas och Susanna visar bilderna från fotostafetten.

Vad händer mer i vår?

Våra ordinarie möten håller vi som vanligt sista måndagen i månaden kl 18.30. Men nytt för i år är att vi glädjande nog har fått nya lokaler att träffas i bara ett stenkast från Vuxenskolan påPrästgatan 3 i Kinna (PRO-gården). Förutom de ordinarie mötena kommer vi att ha två extra onsdagsmöten(samma tid,​ ​kl 18.30) där plats och aktivitet bestäms av deltagarna på föregående bildkväll och meddelas i vanlig ordning på Facebook och på vår hemsida. Vid de möten där vi har skrivit “Temabild” tar man, om man vill, med ett par (1–3 st) foton på temat i ett USB-minne. Vi tittar sedan på varandras tolkningar, vilket brukar vara roligt och intressant.


Vi kör väl en fotostafett till? (Vår kreativa övning i bildseende där det inte finns några rätt eller fel!) Om du vill delta anmäler du dig till
susanna@sbtext.com. Susanna skickar dig så småningom en bild som du får spinna vidare på och associera fritt till med en egentagen bild, som sedan nästa i kön får utgå från.


Kaffe och te kommer som tidigare att finnas för den som vill ha (10 kr/person). Vill man ha tilltugg till sin kopp tar man med det själv.